Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Beste Zorgverzekeraar 2016

Terug
20-12-2015
De komende maand gaat u een zorgverzekeraar kiezen voor het nieuwe jaar. Wees bewust van uw keuze voor de zorgverzekeraar waar u vanaf 1 januari 2016 een contract mee sluit. Zorgverleners (fysiotherapeut, tandarts, apotheker, psycholoog en huisarts) brengen een advies uit welke zorgverzekeraars volgend jaar betaalbaar zijn, keuzevrijheid geven en voldoende vergoedingen bieden. De belangrijkste factoren bij de keuze voor een zorgverzekeraar zijn voor ons keuzevrijheid en de mate van vergoeding.
Klik hier voor een overzichtelijke uitleg van de verschillende soorten polissen in Nederland. Dit maakt het kiezen eenvoudiger.

Hieronder de top twee van 'zuivere' restitutiepolissen 2016: 

1. ONVZ Zorgverzekeraar

2. PNO Zorg

En op volgende plaatsen de 'gewone' restitutiepolissen:

3. Delta Lloyd Zorgverzekering

4. Ditzo

5. FBTO

6. Ohra

Soorten zorgverzekeraars

Zorgverzekeraar met keuzevrijheid Het is belangrijk te weten dat er vier soorten zorgpolissen zijn: de 'zuivere' restitutiepolis, de restitutiepolis, de naturapolis en de budgetpolis. Bij de naturapolis en budgetpolis maken zorgverzekaars afspraken met zorgverleners over de hoogte van de vergoeding van een behandeling. Als u kiest voor deze polis dan heeft u minder keuzevrijheid en krijgt u vaak een (zeer) beperkte vergoeding.

Restitutie = Keuzevrijheid
Bij een restitutiepolis bent u vrij om uw zorgverlener te kiezen. U bent niet afhankelijk van afspraken tussen de zorgverzekeraar en de zorgverlener. Bovendien krijgt u vaak een ruimere vergoeding. Denk dus goed na bij de keuze van uw zorgverzekering. Het verschil dat u betaalt in maandpremie tussen de restitutiepolis en de naturapolis is niet groot. Welke zorgverzekering u kiest is dus belangrijk als het gaat om keuzevrijheid.

Fysiotherapie
Fysiotherapie Fysiotherapie wordt in de basisverzekering alleen vergoed bij chronische aandoeningen die opgenomen zijn op de lijst 'chronische aandoeningen fysiotherapie'. Voordat de fysiotherapie vergoed kan worden uit de basisverzekering worden de eerste twintig behandelingen betaald door uzelf of mogelijk uit de aanvullende verzekering vergoed. Vanaf de 21e behandeling zal dan de basisverzekering vergoeden. Wanneer u geen recht heeft op fysiotherapie bij chronische aandoeningen zal dit door u zelf betaald moeten worden, of vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering.

Kinderen
Bij kinderen, tot 18 jaar, worden de eerste negen behandelingen wel uit de basisverzekering vergoed. Verder vallen ze in dezelfde regeling als volwassenen. Kinderen met andere aandoeningen krijgen, als dat noodzakelijk is, maximaal twee maal negen behandelingen per aandoening vergoed. In tegenstelling tot kinderen kunnen volwassenen dus een aandoening hebben die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 

Disclaimer
Deze informatie is met zorg samengesteld door Corpus Mentis. Informatie als deze is echter aan verandering en interpretatie onderhevig. Wij kunnen niet garanderen dat de gegevens 100% volledig en juist zijn op het moment van raadplegen. Dit geldt ook voor verwijzingen naar de andere pagina´s op de website. Neem contact met ons op bij vragen over uw persoonlijke situatie.
Corpus Mentis is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze informatie op de website.

Leidenfysiotherapie

Politiek

Zorgverzekeraar

Nieuwsblog

Bestuur beroepsgroep fysiotherapie op bezoek bij Corpus Mentis

17-04-2019
Op woensdag 17 april waren afgevaardigden van het bestuur van het KNGF op bezoek bij Corpus Mentis, Centrum...
Lees verder

Prevalidatie voor bovenbuik operatie

25-02-2019
Een gerandomiseerde placebo-gecontroleerde studie werd uitgevoerd in multidisciplinaire klinieken van drie tertiaire...
Lees verder

Nieuwe collega Francesca Bosello bij Corpus Mentis

17-12-2018
Vanaf de tweede week van januari 2019 zal Corpus Mentis haar nieuwe collega Mw. drs. F. (Francesca) Bosello...
Lees verder

Corpus Mentis doet mee aan multicenter studie bij ernstig COPD

06-12-2018
Onlangs heeft Zorgverzekeraars Nederland bekend gemaakt vanaf 1 januari 2019 de langdurige revalidatie qua aantal...
Lees verder

Lezing: sportend kind bij de fysiotherapeut

16-09-2018
Op vrijdag 21 september is Drs. DM Keesenberg gastspreker bij de Mark Two Academy voor de lezing "Er komt een...
Lees verder